Overzicht van startershypotheek aanbieders
Hypotheek startpagina

Startershypotheek overzicht

Startershypotheken

Door de nog steeds stijgende prijzen op de huizenmarkt wordt het voor starters op de woningmarkt steeds minder makkelijk een geschikte koopwoning voor een acceptabele prijs te vinden. Bovendien is begin 2007 de Gedragscode Hypothecaire Financieringen aangescherpt, waardoor de norm voor het maximaal te lenen hypotheekbedrag naar beneden bijgesteld is; 4.5 keer het bruto jaarinkomen is sindsdien bij de meeste hypotheekverstrekker de maximaal te verkrijgen hypotheek. Mede hierdoor wordt het starters steeds vaker onmogelijk gemaakt een passende woning te vinden in de buurt van hun werk, zeker als het een om een baan in de Randstad gaat. Steeds meer verstrekkers van hypotheken houden echter rekening met de carrière van jonge hoger opgeleiden middels een zogenaamde startershypotheek.

Hieronder vind je een aantal aanbieders van speciale eerste hypotheken voor starters. Kijk en vergelijk!

Sorteer de koppelingen in deze hypotheek voor starters rubriek op:  

Hypotheek voor starters

Via deze website bereken je snel wat je maximale hypotheek is. Hierna kun je eventueel direct een aanvraag voor een hypotheekofferte indienen bij de op dat moment beste aanbieders. De hypotheekadviseurs van IQ24 bemiddelen bij meer dan twintig banken en andere hypotheekverstrekkers.

Rabobank generatiehypotheek

De de 'generatiehypotheek' is de startershypotheek van de Rabobank. Deze hypotheek sluit je samen met je ouders of grootouders af. Zodra je zelf je lasten kunt dragen kan de hypotheek worden aangepast aan de wensen die je op dat moment hebt.

Carrièrehypotheek

Met de carrière hypotheek van het Hypotheekcentrum voor Academici kun je als afgestudeerde HBO'er of WO'er een hoger bedrag lenen dan via andere hypotheekbemiddelaars meestal mogelijk is, en dit tegen maandlasten die aanvankelijk een stuk lager liggen. Je kunt gratis en vrijblijvend een persoonlijk adviesrapport op maat aanvragen via de site.  tip

Hypotheker meer mogelijk hypotheek

De 'Meer Mogelijk Hypotheek' van de Hypotheker is een startershypotheek waarbij er tot ruim boven de 100% executiewaarde geleend kan worden. De eerste periode is hierbij volledig aflossingsvrij, daarna wordt opnieuw bekeken hoe de hypotheek moet worden ingericht. Op deze manier kan er in de eerste jaren veel geleend worden tegen lage netto maandlasten.

Startershypotheek startpagina

RSBS Startershypotheek

Met de starterhypotheek van RSBS kun je meer lenen dan je denkt. Deze hypotheekvorm houdt er rekening mee dat je als starter nu wellicht niet zoveel verdient, maar dat later wel gaat doen. Zodoende kun je dus een hogere hypotheek afsluiten dan op basis van je huidige salaris mogelijk is.  tip

Startzekerplan

Je eerste eigen huis kopen? Met het Startzekerplan van Van Bruggen Adviesgroep kan er meer dan je denkt. Het Startzekerplan voorziet in onafhankelijk en objectief hypotheek advies, een extra voordelige en royale speciale hypotheek voor starters en scherpe tarieven voor o.a. taxatie, aankoopbegeleiding, bouwkundige keuring en de notaris.

Eerste hypotheek en carrièreverloop

Steeds meer hypotheekverstrekkers zijn tegenwoordig bereid rekening te houden met het carrièreperspectief van jonge mensen. Zij gaan ervan uit dat veelbelovende starters met een goede opleiding weliswaar op het moment dat hun carrière begint en een hypotheek wordt afgesloten niet zo veel verdienen, maar dat het, gelet op het opleidingsniveau, over een bepaalde tijd waarschijnlijk anders zal zijn gesteld met het inkomen. Zij bieden hiervoor startershypotheken met speciale constructies, zoals bijvoorbeeld:

  • Een combinatie van een hypothecaire lening en een beleggingsrekening.
  • Een hypotheek die de eerste jaren volledig aflossingsvrij is tot meer dan 100% van de executiewaarde.
  • Een hypotheek waarbij ouders meetekenen en hiermee medeschuldenaar en hoofdelijk aansprakelijk worden voor de hypotheekschuld en zodoende dus garant staan voor de aflossing hiervan.

Op deze manier kan er toch meer geleend worden. Vaak moet voor het gedeelte van de hypotheek dat boven de 100% executiewaarde komt een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten, of de ouders moeten voor de gehele hypotheek of een deel hiervan borg willen staan. Een groot voordeel van dit soort constructies is dat de aankoop van een woning niet uitgesteld hoeft te worden totdat het inkomen toereikend is.

  Help mee aan het opbouwen van deze startershypotheken startpagina: voeg zelf een relevante site toe!

Terug naar hypotheken | Suggesties voor starters hypotheek? | Deze pagina bij uw favorieten

Op zoek naar een geschikte 1e hypotheek voor de financiering van je eerste koopwoning? Op deze startpagina voor eerste hypotheken hebben we hypotheek aanbieders met een startershypotheek in hun pakket voor je op een rijtje gezet.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen