Informatie over de lineaire hypotheek
Hypotheek startpagina

Lineaire hypotheek

Hypotheek » Hypotheekvormen » Lineaire hypotheek
Lineaire hypotheek

Principe van de lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek lost u altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden. De lineaire hypotheek is derhalve belastingtechnisch gezien niet zo gunstig. Samen met de annuïteiten hypotheek behoort deze hypotheeksoort tot de klassieke hypotheken.

Voordelen van de lineaire hypotheek

  • De bruto maandlasten nemen maandelijks af.
  • Snelle en veilige vermogensopbouw met aflossingen.

Nadelen van de lineaire hypotheek

  • De aanvanglasten zijn vrij hoog.
  • De fiscale renteaftrek neemt steeds af.

Voor wie is de lineaire hypotheek?

De lineaire hypotheek is vooral nuttig voor mensen die op een snelle manier hun woonlasten willen verminderen. Deze vorm is dan ook vooral bedoeld voor mensen die nu een redelijk hoog salaris hebben en daar in de toekomst minder zeker van zijn, zoals bijvoorbeeld mensen die vroegtijdig willen stoppen met werken, of in deeltijd willen gaan werken.

Hypotheek aanbieders

Bij onderstaande aanbieders van hypotheken kunt u terecht voor een voordelige lineairehypotheek.

    Meer in de categorie hypotheek en de rubriek hypotheek advies.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Hypotheken » Hypotheek vormen

•   Tip deze Lineairehypotheek pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Lineaire hypotheek doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek doet u geen aflossingen en betaalt u slechts de rente over de hypotheeksom. Deze hypotheeksoort is geschikt voor mensen die van maximale belastingaftrek en lage maandlasten willen profiteren.

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek lijkt op de levenhypotheek: u lost niet af, betaalt alleen rente en premie voor een levensverzekering. Bij de spaarhypotheek bestaat deze premie echter uit een risico- en een spaardeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost bij overlijden.

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u slechts rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel van de hypotheek wordt afgelost.

Krediethypotheek

Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Lineaire hypotheek pagina, categorie hypotheekvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen