De levenhypotheek uitgelegd
Hypotheek startpagina

Levenhypotheek

Hypotheek » Hypotheekvormen » Levenhypotheek
Levenhypotheek

Principe van de levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u slechts rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt. Middels deze levensverzekering spaart u voor de uiteindelijke aflossing van de hypotheek. Met deze hypotheekvorm profiteert u van alle hypotheekvormen maximaal van de mogelijkheden op fiscaal gebied.

Op de einddatum van de levensverzekering of bij voortijdig overlijden keert de verzekeraar het gespaarde bedrag uit, waarmee de hypotheeksom in principe (gedeeltelijk) wordt afgelost.

Voordelen van de levenhypotheek:

  • U heeft maximale renteaftrek.
  • Uw maandlasten zijn stabiel.

Nadelen van de levenhypotheek

  • Het is niet altijd zeker of het opgebouwde eindkapitaal van de levensverzekering voldoende is om de hypotheek volledig af te lossen.
  • Bij voortijdige beeindiging van de hypotheek moet de verzekeringsoverkomst worden afgekocht, hetgeen redelijk wat geld kan kosten.

Voor wie is de levenhypotheek?

Deze hypotheekvorm is voor iedereen geschikt, mits men zich goed laat voorlichten over de voorwaarden.

Hypotheek aanbieders

Bij onderstaande aanbieders van hypotheken kunt u terecht voor een voordelige leven hypotheek.

    Meer in de categorie hypotheek en de rubriek hypotheek advies.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Hypotheken » Hypotheek vormen

•   Tip deze Leven hypotheek pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Levenhypotheek doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek doet u geen aflossingen en betaalt u slechts de rente over de hypotheeksom. Deze hypotheeksoort is geschikt voor mensen die van maximale belastingaftrek en lage maandlasten willen profiteren.

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek lijkt op de levenhypotheek: u lost niet af, betaalt alleen rente en premie voor een levensverzekering. Bij de spaarhypotheek bestaat deze premie echter uit een risico- en een spaardeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost bij overlijden.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel van de hypotheek wordt afgelost.

Krediethypotheek

Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Depothypotheek

De depothypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een depot.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Levenhypotheek pagina, categorie hypotheekvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen