De hybridehypotheek (sparen & beleggen) uitgelegd
Hypotheek startpagina

Hybride hypotheek of spaarbeleggingshypotheek informatie

Hypotheek » Hypotheekvormen » Hybride hypotheek
Hybride hypotheek

Principe van de spaarbeleggingshypotheek

De spaarbeleggingshypotheek of hybridehypotheek is een kruising tussen een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Met deze hypotheekvorm lost ugedurende de looptijd niet af, maar betaalt u een maandelijks bedrag aan rente. Het kapitaal dat nodig is voor de aflossing wordt opgebouwd door middel van sparen en/of beleggen. U kunt zelf de verhouding tussen deze twee manieren bepalen en deze ook tussentijds wijzigen. Evenals bij een beleggingshypotheek is er geen gegarandeerd eindkapitaal, u loopt dus een bepaald risico.

Voordelen van de spaarbeleggings hypotheek

  • U maakt optimaal gebruik van de fiscale vrijstellingen.
  • Het beleggingsdeel levert mogelijk een hoog rendement op.

Nadelen van de hybridehypotheek

  • Er is geen gegarandeerd eindkapitaal, dus u blijft mogelijk met een restschuld zitten die moet worden afgelost.

Voor wie is de hybride hypotheek?

Wanneer u niet volledig afhankelijk wilt zijn van uw beleggingen, maar toch een hoger rendement wilt dan met alleen een spaarhypotheek kan dit een geschikte hypotheekvorm voor u zijn. Enige ervaring met beleggen is wel gewenst.

Hypotheek aanbieders

Bij onderstaande aanbieders van hypotheken kunt u terecht voor een voordelige hybridehypotheek.

    Meer in de categorie hypotheek en de rubriek hypotheek advies.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Hypotheken » Hypotheek vormen

•   Tip deze Hybridehypotheek pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Hybride hypotheek doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek doet u geen aflossingen en betaalt u slechts de rente over de hypotheeksom. Deze hypotheeksoort is geschikt voor mensen die van maximale belastingaftrek en lage maandlasten willen profiteren.

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek lijkt op de levenhypotheek: u lost niet af, betaalt alleen rente en premie voor een levensverzekering. Bij de spaarhypotheek bestaat deze premie echter uit een risico- en een spaardeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost bij overlijden.

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u slechts rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel van de hypotheek wordt afgelost.

Krediethypotheek

Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Hybride hypotheek pagina, categorie hypotheekvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen