De depothypotheek beknopt uitgelegd
Hypotheek startpagina

Depothypotheek informatie

Hypotheek » Hypotheekvormen » Depothypotheek
Depothypotheek

Principe van de depothypotheek

De depothypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een depot. Bij aanvang van de hypotheek stort u een bepaald bedrag aan eigen vermogen in het depot, waarover rente wordt vergoed (gekoppeld aan de hypotheekrente). Uit dit depot wordt vervolgens (als er genoeg in zit) de hypotheekrente betaald.

Voordelen van de depot hyoptheek

Deze hypotheekvorm biedt veel vrijheid wat betreft de aflossingen en kan tot lage maandlasten leiden.

Nadelen van de depothypotheek

Deze hypotheekvorm heeft een minimumlooptijd van 15 jaar.

Voor wie is de depothypotheek?

De depot hypotheek is geschikt voor iedereen die over voldoende vermogen beschikt om in het depot te storten.

Hypotheek aanbieders

Bij onderstaande aanbieders van hypotheken kunt u terecht voor een voordelige depot hypotheek.

    Meer in de categorie hypotheek en de rubriek hypotheek advies.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Hypotheken » Hypotheek vormen

•   Tip deze Depot hypotheek pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Depothypotheek doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek doet u geen aflossingen en betaalt u slechts de rente over de hypotheeksom. Deze hypotheeksoort is geschikt voor mensen die van maximale belastingaftrek en lage maandlasten willen profiteren.

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek lijkt op de levenhypotheek: u lost niet af, betaalt alleen rente en premie voor een levensverzekering. Bij de spaarhypotheek bestaat deze premie echter uit een risico- en een spaardeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost bij overlijden.

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u slechts rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel van de hypotheek wordt afgelost.

Krediethypotheek

Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Lineaire hypotheek

U lost altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Depothypotheek pagina, categorie hypotheekvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen