Informatie over de annuïteitenhypotheek
Hypotheek startpagina

Annuïteiten hypotheek

Hypotheek » Hypotheekvormen » Annuïteitenhypotheek
Annuïteitenhypotheek

Principe van de annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag (de zogenaamde annuïteit) waarvan rente wordt betaald en een deel van de hypotheek wordt afgelost. De totale hypotheeksom wordt steeds kleiner door de aflossingen. Hierdoor wordt ook de hoeveelheid rente die u betaalt steeds kleiner (dit is immers een vast percentage van de totale hypotheeksom).

U betaalt echter nog steeds het zelfde bedrag, waarvan dus een steeds kleiner deel naar de afbetaling van de rente gaat en een steeds groter deel naar het aflossen van de hypotheeksom.

Voordelen van de annuïteitenhypotheek

 • Lage netto maandlasten gedurende de eerste jaren door de lage aflossingen en de aftrekbare hogere rentebedragen.
 • De totale maandlasten blijven altijd gelijk.
 • Uw schuld wordt elke maand kleiner
 • Nadelen van de annuïteiten hypotheek

  De annuïteitenhypotheek is fiscaal minder aantrekkelijk, aangezien u steeds minder aftrekposten overhoudt: uw schuld wordt kleiner en de hoeveelheid rente die u moet betalen daalt.

  Voor wie is de annuïteitenhypotheek?

  De annuïteiten hypotheek is interessant voor mensen die lage lasten in de beginperiode belangrijk vinden, bijvoorbeeld starters die nog niet zoveel verdienen, maar in de toekomst een hoger inkomen verwachten.

  Hypotheek aanbieders

  Bij onderstaande aanbieders van hypotheken kunt u terecht voor een voordelige annuïteiten hypotheek.

      Meer in de categorie hypotheek en de rubriek hypotheek advies.

    Gerelateerde rubrieken:
  •   Hypotheken » Hypotheek vormen

  •   Tip deze Annuïteiten hypotheek pagina aan een bekende »

  Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Annuïteitenhypotheek doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

  Uw naam
  Naam ontvanger
  Uw e-mail adres
  E-mail adres ontvanger

  Voer het controlegetal in:
   

  Meer in de categorie hypotheekvormen

  Aflossingsvrije hypotheek

  Met een aflossingsvrije hypotheek doet u geen aflossingen en betaalt u slechts de rente over de hypotheeksom. Deze hypotheeksoort is geschikt voor mensen die van maximale belastingaftrek en lage maandlasten willen profiteren.

  Spaarhypotheek

  De spaarhypotheek lijkt op de levenhypotheek: u lost niet af, betaalt alleen rente en premie voor een levensverzekering. Bij de spaarhypotheek bestaat deze premie echter uit een risico- en een spaardeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost bij overlijden.

  Levenhypotheek

  Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u slechts rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

  Krediethypotheek

  Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

  Depothypotheek

  De depothypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een depot.

  Disclaimer
  De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Annuïteitenhypotheek pagina, categorie hypotheekvormen.

  Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
  home | berekenen | site map | privacy policy
  Informatie Bereken Besparen